Nagyvilág

Rendőrök vs. raverek: zavargás lett a megapartiból

ferguson (Array)
ferguson (Array)
Hatalmas giga-megapartit akartak egy londoni utcán rendezni, de a technobálból nem lett semmi, csak hatalmas káosz és összecsapások.

Üvegeket, székeket és Molotov-koktélokat is dobáltak a rendőrökre azok a partizók, akik illegálisan akartak jókora murit csapni Londonban – írja a BBC. Lambeth városrész Whitgift utcájában tört ki a ramazuri, négy rendőr sérült meg, több embert őrizetbe vettek, a zavargók több kocsit megrongáltak.

Scumoween: A Nightmare On Scum Street, azaz Rémálom a Szemét Utcában címmel hirdettek ordenáré nagy bulit a Facebookon 20 órás kezdéssel. A cél az volt, hogy egy egész hétvégén át tartó parti jöjjön létre, 13 ezren be is jelölték, hogy elmennek, 4000-en a talán rubrikába tolták a pipát.

A buliból hamar zavargás lett, a kiérkező rendőröket szemét disznóknak nevezték és megdobálták. Már szerdán azt írták a szervezők, maradjon mindenki békés és nyugodt, a türelem és a számok az ő oldalukon állnak, nincs értelme provokálni a rendőröket. Ahogy írták:

A nap végére azt akarjuk, hogy úgy hagyjuk ott őket, hogy a jó viselkedésünkre emlékezzenek, és arra, hogy csak táncolni jöttünk, nem vagyunk az ellenségeik.

Hát nem így történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik