Nagyvilág

Semjén Zsolt Nigériában pörkölt oda a Boko Haramnak

semjen-lovon(210x140).jpg (Array)
semjen-lovon(210x140).jpg (Array)
Nigéria fővárosának nagymecsetjében fogadták Semjént helyi muzulmán vallási vezetők. Semjén szolidaritását fejezte ki a Boko Haram merényletei miatt.

Semjén Zsolt hivatalos nigériai látogatásának második napján felkereste az abujai nagymecsetet, ahol a miniszterelnök-helyettest Ibrahim H. Jega, az Országos Iszlám Tanács főtitkára és Alhaji Baba Yunusa, a nemzeti nagymecset vezetőségének elnöke fogadta – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton.

Semjén a kormány nevében őszinte együttérzését fejezte ki a pénteki ima alatt az északkelet-nigériai Yola városában történt terrorcselekmény miatt. A Boko Haram szélsőséges muzulmán terrorszervezetnek tulajdonított akcióban több mint 40 muszlim hívő életét vesztette, és mintegy százan megsebesültek. A miniszterelnök-helyettes szerint a terror sem nemzetet, sem vallást nem ismer.

A muzulmán hit iránti tiszteletünk alapján is a terrorizmus valamennyi formáját határozottan elutasítjuk

– idézte Semjén szavait Havasi. Nigéria vallási vezetői köszönetüket fejezték ki Magyarország szolidaritásáért, és hitet tettek a muzulmán-keresztény testvériség mellett. Szerintük a Boko Haram a nigériai nemzet ellensége, amivel szemben az egyház és a kormány közösen lép fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik