Közélet

Tényleg lelépnek a magyar vezetők október 23-án: Semjén Nigériában tárgyal

Csütörtöktől szombatig Nigériában tesz hivatalos látogatást Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

A miniszterelnök-helyettest a fővárosban, Abujaban hivatalában fogadja Muhammadu Buhari nigériai államfő. Találkozójukon a két ország kapcsolatainak erősítéséről folytatnak eszmecserét.

Mint azt korábban megírtuk idén sem lesz Orbán-beszéd a nemzeti ünnepen, mert Orbán Viktor madridi és brüsszeli tárgyalásai miatt nem tud részt venni az október 23-i megemlékezéseken. Áder János sem lesz itthon, Bajorországban a müncheni főkonzulátus ünnepi rendezvényén mond beszédet és Horst Seehofer bajor miniszterelnökkel találkozik.

Most pedig kiderült, hogy Semjén Zsolt lovas bemutatójára sem számíthatunk, mint 2013. március 15-én.

MTI / Baranyi Ildikó
MTI / Baranyi Ildikó

Kiderült a nigériai államfő mellett egyházi vezetőkkel is tárgyal. Megbeszélést folytat Ignatius Ayau Kaigama Jos-i érsekkel, a Nigériai Püspöki Konferencia elnökével, illetve felkeresi az Abuja-i Nagymecsetet és találkozik Ibrahim H. Jega-val, az Országos Iszlám Tanács főtitkárával.

A hivatalos látogatás során Semjén Zsolt és Rókusz László orvos ezredes, a HM Egészségügyi Központjának főorvosa a Zariában működő Ahmadu Bello Egyetem részére a gyógyításhoz és a kutatáshoz szükséges felszereléseket ad át Magyarország adományaként, segítve a fertőző betegségek leküzdésében végzett nigériai orvosi munkát – közölte Havasi Bertalan a Kormány.hu-n.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik