Nagyvilág

Fogolyszöktetés előkészítésével és tanúk megfélemlítésével vádolnak egy orosz képviselőt

Valerij Szeleznyev fiát Amerikában tartják fogva bankkártya-csalás miatt. Virágnyelven beszélgettek telefonon, de igencsak felkeltették a hatóságok figyelmét.

Egy orosz képviselőt azzal vádoltak meg amerikai ügyészek, hogy megpróbálta megszöktetni az Egyesült Államokban bankkártya-csalás miatt őrizetben lévő fiát – írja a Guardian. Valerij Szeleznyev a vád szerint rejtjeles telefonbeszélgetésekben vitatta meg fiával a tanúk befolyásolását, a tárgyalások késleltetését és a szöktetés lehetőségét.

A telefonbeszélgetésekben az apa olyanokat mondott, mint hogy varázslókat és doktorokat bérelt fel, hogy kivarázsolják a kórházból a tévedésből bekerült beteget. A furcsa beszélgetések felkeltették a börtönőrök figyelmét és továbbították az ügyészségnek a beszélgetéseket.

Az orosz honatya azt állította, hogy a fiát amerikai titkos ügynökök rabolták el a Maldív-szigeteken és mindössze arról beszélgettek, hogy milyen politikai és jogi eszközöket használhatnak fel a szabadon bocsátására.

Az ügyészek szerint Valerij Szeleznyev és a fia arról is beszélt, hogy megpróbálják elérni, hogy a fogva tartott férfit kivigyék a börtönből orvosi kezelésre, miután 2011-ben fejsérülést szenvedett egy marokkói öngyilkos merényletben. Az ifjabbik Szeleznyev az egyik telefonbeszélgetésben arról beszélt a tanúkkal kapcsolatban, hogy „rossz dolgokat mondtak róla”, apja erre úgy reagált, hogy „komolyan elbeszélget majd velük” erről, ami a tanúk megfélemlítéseként is értékelhető. A beszélgetések hatására a tanúk védelmét és a bebörtönzött férfi őrizetét megerősítették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik