Külföld
(150419) -- SHANGHAI, April 19, 2015 (Xinhua) -- A visitor takes photos of a koala specimen at the Shanghai Natural History Museum during its preview in east China's Shanghai on April 17, 2015. The museum, newly opened on April 19, 2015, has a collection of near 290,000 samples, including a complete specimen of a 140-million-year-old dinosaur skeleton of Mamenchisaurus. There are also rare specimens which cannot be found elsewhere outside China, such as Yellow River mammoth, giant salamander, giant panda, and Yangtze Alligator.  (Xinhua/Chen Fei) (wf)

Koalagyérítésbe kezd Ausztrália :(((((

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 09. 28. 13:44

Történetének legnagyobb koalaritkításába és -áttelepítésébe kezdett az ausztrál Victoria állam, ahol az erszényesek túlszaporodása már nem csupán az egyedek és a populáció túlélését, hanem a természetes élőhelyüket is veszélyezteti.

Az állam Cape Otway régiójának koalapopulációja drasztikusan megnőtt és immár fenntarthatatlan, így a helyi vadőröknek meg kellett kezdeniük az éhező és beteg állatok elaltatását, míg az egészséges nőstények egy részénél fogamzásgátlást alkalmaznak.

A helyi vadvédelmi hatóságok 2013-ban és 2014-ben több mint 700 erszényest altattak el titokban, de az állatok száma továbbra is túlságosan magas, ami nem csupán a populációra, hanem a koalák élőhelyére is komoly fenyegetést jelent.

Hektáronként kevesebb mint egy koalának kéne lennie, most pedig néhány helyen 15-20 állatot találunk egyetlen fán – mondta Jim O’Brien, a környezetügyi minisztérium munkatársa, hozzátéve, hogy a fák elkezdtek elhalni.

O’Brien szerint az immár természetes ellenség nélkül élő koalák teljesen felélik az erdőt, aminek komoly hatása lesz a régióban élő több ezer erszényes egészségére. Hozzátette: “valamit tenni kell, különben sem erdő, sem koalák nem maradnak egyáltalán”.

O’Brien megjegyezte, hogy a populációritkítás ellen tiltakozó aktivistáknak fogalmuk sincs arról, hogy milyen súlyos a helyzet: az újszülött koalák mindössze pár nap után éhen halnak, mert az anyjuk képtelen gondoskodni róluk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.