Nagyvilág

Clinton: az egész világnak össze kell fogni a menekültekért

Ferenc pápát dicsérte és az Öböl-menti arab országokat támadta Hillary Clinton, elnökjelöltségre törő demokrata politikus. Szerinte aki nem fogad be menekültet, annak fizetnie kéne az ellátásukat.

Összehangolt globális erőfeszítésre van szükség az Európába tartó több százezer közel-keleti, afrikai, illetve ázsiai menekült megsegítésére – jelentette ki Hillary Clinton, az amerikai demokraták legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa az AP-nek adott interjújában.

“Természetesen az Egyesült Államoknak részt kell vennie a menekültek segítésében, de az összes többi országot is meg kellene kérni arra, hogy tegyen többet. Ha egyes országok nem képesek tettekkel segíteni, befogadni menekülteket, akkor adjanak több pénzt!” – mondta a volt külügyminiszter, hozzátéve, hogy különösen a gazdag Perzsa-öböl menti országokra gondol.

“Nagyrészt nekik kellene finanszírozniuk a menekültek letelepítését, és segíteniük kellene azokat az országokat, amik a menekültválság terhét viselik” – jelentette ki. Clinton szerint a menekültek segítésére irányuló erőfeszítéseket az ENSZ-nek kellene összehangolnia. Dicsérte Ferenc pápát, aki vasárnap felszólított minden plébániát, katolikus közösséget arra, hogy fogadjon be menekülteket – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik