clintonok(210x140).jpg (Array)
Pénzügy

A Clinton házaspár egyre gazdagabb

Bill és Hillary Clinton milliárdokat keresett forintban előadásokkal, tanácsadással, könyvírással az elmúlt nyolc évben.

A Clinton házaspár a 2016-os választásokra való tekintettel nyilvánosságra hozta nyolc évre visszamenőleg az adóbevallását.

Ebből kiderült, hogy a volt elnök és a Fehér Házra pályázó felesége 2007 óta csaknem 140 millió dollárt (40 milliárd forintot) keresett, és 44 millió dollárt fizetett be a szövetségi kincstárba.

A pénzt főként előadásokkal, könyvírással, tanácsadással keresték. Bill Clinton egyik legdrágább “fellépése” Oszakában volt, amiért 800 ezer dollárt kapott. Ez volt az:

Clintonék szövetségi adókulcsa tavaly 35,7 százalék volt, ami a New York állami és helyi adók miatt 45,8 százalékra nőtt. Az exelnök és a volt fist lady emellett kevés híján 15 millió dollárt fordított jótékony célokra a kérdéses időszakban.

(Quartz)

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.