Nagyvilág

Zuhanyzóval kedveskedett az auschwitzi múzeum

Azt mondják, ők csak jót akartak, helyette óriási botrány lett a dologból.

Az egykori haláltábor helyén működő múzeum vezetése gondolt egyet a nyári melegben és zuhanyzóra emlékeztető párakapukat szereltek fel, ami néhány vendégnél kiverte a biztosítékot. Az izraeli látogatók szerint a nácik pont ilyen, vagy ehhez nagyon hasonló zuhanyzók alatt semmisítették meg a zsidókat.

Kép: Twitter 

A Jerusalem Postnak nyilatkozott is az egyik látogató, Meir Bulka, szerinte az izraeli múzeumlátogatók ízléstelennek találták a dolgot, annyira felháborodtak ezen, hogy a múzeum vezetéséhez fordultak magyarázatért. A vezetők bocsánatot kértek azoktól, akik szerint sértő a párakapu, de Bulka szerint az elgázosított zsidóktól már nem lehet bocsánatot kérni.

Az emlékközpont szóvivője később kiadott egy közleményt, ebben azt írja, ők csak a kánikulától szerették volna megóvni a látogatókat, az egészség volt nekik a legfontosabb, a párakapuk pedig egészen addig maradnak, amíg a hőség is.

Kép: Twitter 

Majd hozzátette, szerinte a párakapukat nagyon nehéz a gázkamrák zuhányrózsáiként értelmezni, és egyébként is, a náci Németország nem a gázkamrákban elhelyezett zuhanyrózsákon át eresztette be a Zyklon B gázt, azt más módszerrel szivárogtatták be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik