Nagyvilág

Kurd fegyveresek agyonlőttek két rendőrt

terrorizmus (Array)
terrorizmus (Array)

Kurd fegyveresek agyonlőttek két rendőrt szerdán Törökország délkeleti részén, a merényletet a néhány nappal ezelőtti suruci robbantás miatti megtorlásként hajtották végre.

A rendőröket helyi idő szerint reggel 6 óra körül gyilkolták meg a szíriai határ mellett fekvő Ceylanpinar városban, közölte a helyi NTV televíziós csatorna. Név nélkül nyilatkozó biztonsági források szerint otthonukban találtak rá a két fejbelőtt rendőr holttestére.

A rendfenntartók meggyilkolását a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű kurd lázadószervezet vállalta magára. A fegyveresek a hétfői suruci öngyilkos robbantást bosszulták meg. Közleményükben azt írták, hogy a rendőrök együttműködtek az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezettel.

A délkelet-törökországi Surucban hétfőn egy kulturális központ előtt felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő. Az épületben a Szocialista Ifjúsági Szövetség nevű szervezet háromszáz tagja gyűlt össze, hogy előkészítse utazását a várostól mindössze 10 kilométerre lévő szíriai Kobaniba, ahol segédkezni akartak az Iszlám Állam ostromától sokat szenvedett város újjáépítésében. A harminckét halálos és több mint száz sebesült áldozatot követelő támadás az IÁ tette volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik