gorogorszag(8d49442b-20dd-4fc8-bfa0-3d7234e51cd7)(650x433).jpg (Array)
Nagyvilág

A Sziriza központi bizottsága elutasította a görög csomagot

Órák vannak csak hátra a parlamenti szavazásig.

A Görögországban kormányzó Sziriza központi bizottsága elvetette a hitelezőkkel történő újabb megállapodást, az újabb segélycsomag feltételei elleni tiltakozásul lemondott a görög pénzügyminiszter egyik helyettese szerdán a csomagról tartott parlamenti szavazást megelőzően.

Néhány órával azelőtt, hogy szerda késő este a görög parlament dönt az országnak felajánlott újabb, immár harmadik pénzügyi mentőcsomagról és annak feltételeiről, a kormányzó Radikális Baloldali Koalíció (Sziriza) központi bizottságának többsége úgy szavazott, hogy nem szabad elfogadni az ismert feltételek mellett az újabb pénzügyi támogatást.

Az ellenzők petíciót írtak alá, amelyben egyebek között azt írják, hogy az európai vezetők ajánlata nem szolgálja a görög nép érdekét. A párt vezető testületének 201 tagja van, a petíciót 109-en írták alá.

Nadia Valavani adó- és privatizációs ügyekért felelős pénzügyminiszter-helyettes szerdán levélben jelezte a kormányfőnek, hogy azonnali hatállyal távozik posztjáról, mert szerinte ellentétesek az ország érdekeivel azok a megszorítások, amelyekért cserébe a hitelezők újabb mentőcsomagot dobnának Görögországnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!