Nagyvilág

Csak ezen a hétvégén tíz embert lőttek agyon Chicagóban

agyonlőtt kisfiú (Array)
agyonlőtt kisfiú (Array)

Köztük egy hétéves kisfiút és egy tizenhét éves srácot, kosarazás közben. Több mint ötvenen megsebesültek.

Tetőfokára hágott az erőszak a hétvégén Chicagoban. Egy hétéves kisfiú meghalt, miután mellkason lőtték. Az apja egy bűnbanda tagja volt, őt akarták lelőni, de a gyereket találták el. A helyi rendőrfőnök azt mondta: ha az apját időben letartóztatták volna, a kisfiú most is élne.

Szombaton este mintegy harminc embert lőttek meg, miközben az emberek a függetlenség napját ünnepelték. A halálos áldozatok közt van egy tizenhét éves fiú, akit kosarazás közben lőttek agyon és egy tizenkilenc éves srác, akit két rivális banda összetűzése során öltek meg.

A BBC azt írja: tavaly még több erőszakos eset történt, volt olyan hétvége, hogy tizenhat embert ért halálos lövés és nyolcvanan sebesültek meg. A chicagoi rendőrfőnök arról beszélt, hogy hatékonyabb fellépésre van szükség az erőszakos bűnözők ellen. Már így is 30 százalékkal emelték a szolgálatot teljesítő rendőrök számát, de még nem sikerült áttörést elérni. A városban óránként eladnak egy illegális lőfegyvert.

Chicago évek óta küzd a fegyveres erőszak ellen, ez az Egyesült Államok egyik legveszélyesebb városa. Tavaly 406 embert lőttek agyon, tavalyelőtt 419-et.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik