Nagyvilág

Hat héten át kínzott, és tartott szexrabszolgaként egy fiatal nőt: tizenhét évet kapott

Alfio-Anthony-Granata(960x640).jpg (Array)
Alfio-Anthony-Granata(960x640).jpg (Array)

Mámoros édeshármasnak indult: horrorisztikus rémálom lett a kalandból.A tárgyalóteremben hangzottak el a hátborzongató történet részletei.

Elítélte a múlt hét végén a melbournei bíróság azt a szadista, drogfüggő férfit, aki 2012-ben, hat héten át tartott fogva egy akkor 21 éves holland turistalányt egy szállodai szobában. A 47 éves Alfio Anthony Granata rendszeresen megkínozta és megerőszakolta áldozatát. A bíróság több vádpontban, így többrendbeli nemi erőszakban, gyilkossággal való fenyegetésben, súlyos testi sértésben, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekben és lopásban is bűnösnek találta a férfit, aki 17 év börtönbüntetést kapott – írja a The Independent.

 Alfio Anthony Granata az ítélet kihirdetésekor (kép:County Court of Victoria)

Granata egy késsel keresztet vágott a lány homlokába és azt mondta neki, most már kiválaszott, meg van jelölve a halál számára. Aztán egy telefontöltő zsinórjával verte a nőt, feltépve, helyenként szabályosan lenyúzva a bőrét, aztán különböző tárgyakkal megerőszakolta.

A hat hetes fogság egyik periódusában Granata olyan súlyosan bántalmazta áldozatát, hogy az napokig nem látott, és enni sem tudott. A férfi mindent videóra vett: hét kamerát helyezett a szállodai szobában és a fürdőszobában. Többször kényszerítette a nőt orális szexre, gyakran fojtogatta, és késsel vagdosta a testét.

Granata drogfüggő volt, nagy mennyiségű, „jég” nevű, kristályos metamfetamint használt. Ez egy erős stimuláns, ami rövidtávú, de intenzív eufóriát okoz, miközben azonban kiürül a szervezetből, lehangoltságot, depresszív hangulatot és paranoiát vált ki a használójából.

Granata többször eljátszott álodozatával egy bizarr szertartást: lefotózta a nőt, a képét egy borítékba rakta, majd levágott egy tincset a hajából, egy darabot a körméből, s azokat is a fotó mellé tette. Aztán megvágta a nőt, a vérét is a borítékba csepegtette, és közölte vele: hogy hamarosan ez a boríték, és a tartalma lesz minden, ami belőle marad.

Ebben a hotelben tartotta fogva, és kínozta áldozatát Granata (kép: Google Street View)

Granata és az áldozat 2012 novemberében, egy közös barátjuk születésnapi buliján találkoztak. A fiatal turistalány hamar összebarátkozott a férfivel, és annak barátnőjével: közös megegyezésen alapuló szexuális viszony szövődött hármuk között. Granata azonban túl sokat drogozott akkoriban: időnként rátört a paranoia, és erőszakossá vált. Rögeszméje lett, hogy a két nő túlságosan összemelegedett a háta mögött, és azt tervezik, hogy elszöknek tőle. Meggyőződése volt, hogy az újonnan érkezett lány végleg el akarja csábítani tőle a barátnőjét, ezért bosszút akart állni.

Az elrabolt lány szenvedései december 24-én értek véget. Sikerült megkaparintania egy kést, amivel megvágta Granatát, majd magát kezdte vagdosni. A hirtelen kétségbe esett férfi mentőt hívott. Granata a rendőrségnek azt mondta a lány egy őrült, aki megsebesítette, és bedrogozta őt.

A férfi ügyvédje a bíróságon azzal érvelt, hogy abban az időben Granata több mint két gramm drogot fogyasztott naponta, így nem volt ura a saját tetteinek, a bíró azonban úgy vélte, ha így is volt, a hat hét alatt kellett lennie legalább egy tiszta pillanatnak, amikor a vádlott ráeszmélt tetteire.

Az áldozat azt mondta a történtek egy életre tönkre tették: szorongóvá, depresszióssá vált, poszt-traumás stressz betegségben szenved. Az emlékei folyton gyötrik, amit csak súlyosbít, hogy maradandó sebhelyei lettek, így képtelen normális életet élni.

Granatának legkevesebb tizenhárom évet kell rácsok mögött töltenie, ebből 836 napot ült már le előzetes letartóztatásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik