Nagyvilág

Leharapta egy idős férfi orrát egy fiatal a gyorsétteremben

vicsorgás (Array)
vicsorgás (Array)

A támadóról kiderült, nem ez volt első agresszív bűncselekménye.

A barátnőjével vacsorázott egy manchesteri gyorsétteremben a 28 éves Richard Felstead. Az ajtón egy idősebb férfi, a 61 éves Christopher Davies lépett. Anélkül, hogy Davies bármit tett, vagy mondott volna, a fiatalabb férfi hirtelen felugrott a helyéről és nekiesett az idősebbnek.

A biztonsági kamera rögzítette, amint a részeg, konditerem-mániás, kopasz fiatalember, akinek a fejére „mad man walking” (őrült szabadlábon) felirat van tetoválva, ököllel többször Davies arcába vág, majd ráül földre rogyott testére, s végül teljesen leharapja az orrát, majd elmenekül – írja a brit Metro

A rendőrség a videofelvétel alapján könnyen beazonosította, majd elfogta a támadót. Kiderült, a férfi számláján több erőszakos, agresszív bűncselekmény volt már. Többek között késsel hadonászott egy taxisofőr felé, egy nőt megütött, egy embert pedig azzal fenyegetett, hogy agyonlövi.

 Davies az orra rekonstrukciójának folyamata közben (kép: MEN)

A vérzékenységben szenvedő Davies arcából ömlött a vér, a gyorsan a helyszínre érkező mentősök ellátták, és megtalálták a leharapott orrát is. A férfit kórházba szállították, ahol megoperálták. Davies orrát több műtéttel, csak úgy tudták helyrehozni, hogy a homlokából, és füléből vettek ki bőr, illetve porcdarabokat.

Felsteadot a bíróság hat év börtönbüntetésre ítélte, mert a támadás súlyos, az áldozat életét teljesen megváltoztató sérülést okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik