Nagyvilág

Auschwitzban koszorúztak az Éjszakai Farkasok

A Putyin-párti motorosok Auschwitz I. helyén létesített múzeumot látogatták meg szerdán.

A volt náci német koncentrációs tábor, az orosz motorosok egy csoportja, köztük a Putyin-párti motoros klub, az Éjszakai Farkasok egy tagja is – közölte a Gazeta Wyborcza lengyel napilap.

A lap szerint az orosz motorosok a múzeum előtti parkolóban egy nagy szovjet zászlót lobogtatva fényképezkedtek. A csoportban az Éjszakai Farkasok egy tagja is ott volt, aki a Gazeta Wyborcza riporterének elmondta: Prágából érkezett egy kikölcsönzött motorkerékpáron, a cseh fővárosba pedig repülőgéppel utazott.

 
Fotó: Wikipédia 

Az orosz motorosokat az Éjszakai Farkasok európai vonulását támogató lengyelek, a Rajd Katynski (Katinyi Vonulás) motoros klub tizenegynéhány tagja kísérte el az auschwitzi múzeumban tett látogatásra, amelynek során virágkoszorút helyeztek el a lágerbeli Umschlagplatz emlékhelynél.

Lengyelország múlt pénteken diplomáciai jegyzékben tiltakozott a II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából Moszkvától Berlinig vonulni szándékozó Putyin-párti motorosok lengyelországi átvonulása ellen. A lengyel hatóságok hétfőn az Éjszakai Farkasok 27 tagjától tagadták meg a belépést egy fehérorosz-lengyel határállomáson. Ezt követően kedden Litvániába sem sikerült közúton bejutniuk az orosz motorosklub tagjainak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik