Nagyvilág

Fico igent mondott Putyinnak

fico(210x140)(1).jpg (robert fico, )
fico(210x140)(1).jpg (robert fico, )

A szlovák kormányfő részt vesz a moszkvai győzelem napi jubileumi ünnepségen.

Bár a szlovák miniszterelnöknek a moszkvai ünnepségen való várható részvételéről korábban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter is említést tett, Fico a részvételét firtató kérdésekre eddig nem adott egyértelmű választ. A szlovák miniszterelnök részvételét nyilvánosság előtt először hétfőn erősítette meg, a HN Club elnevezésű pozsonyi fórumon.

“A tetteimért nem fogok szégyenkezni, május 9-én elmegyek Moszkvába.” – jelentette ki, mert szerint ez egy természetesnlépés.

“Szlovákiában az akkori Vörös Hadsereg 63 ezer katonája halt meg, és senki nem kételkedik abban, hogy a fasizmus legyőzésében a Szovjetunió döntő szerepet játszott” – jegyezte meg Robert Fico.

A szlovák miniszterelnök a fórumon beszámolt arról is, hogy még a moszkvai emlékünnepség előtt, május hetedikén részt vesz a lengyelországi megemlékezésen, illetve május nyolcadikán Liptószentmiklóson (Liptovsky Mikulás) napközben a hazai, illetve ugyanaznap este a Kijevben rendezendő megemlékezésen is. Andrej Kiska szlovák államfő már korábban jelezte, hogy nem vesz részt a moszkvai ünnepségen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik