Nagyvilág

Lezuhant repülő: vízhajtót keverhettek a pilóta italába

Germanwings (lezuhant repülő, )
Germanwings (lezuhant repülő, )

A másodpilóta előre megtervezte az akcióját, azt is elintézte, hogy küldje ki a pilótát a kabinból.

Korábban már megírtuk, hosszú ideig tervezgette az öngyilkos merényletet a másodpilóta, az is kiderült, nem a Barcelona – Düsseldorf járata volt a tragédia napján az első járata.

Most újabb részletről ír az Index a német Express magazinra hivatkozva. Az már korábban kiderült, hogy a rendőrség átvizsgálta Lubitz számítógépét, az internetről gyűjtött információkat az öngyilkossággal kapcsolatban. A böngészőprogramban az előzményeket nem törölték, így rekonstruálták, hogy a másodpilóta milyen kifejezésekre keresett rá a katasztrófa előtti napokban, március 16. és március 23. között. A készülék felhasználója az interneten orvosi kezelési módszerekről, valamint az öngyilkosság fajtáiról és végrehajtási módozatairól tájékozódott, és legalább egy napon több percig a pilótafülke ajtajával és az ajtóra vonatkozó biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos szavakra keresett rá.

A német lap szerint a másodpilóta vízhajtót keverhetett a társa italába, így akarta elérni, hogy az elhagyja a pilótafülkét, utána pedig könnyen kizárhatta. Lubitz tehát a számítógépén vízhajtó hatású gyógyszerekre is rákeresett a legújabb hírek szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik