Nagyvilág

Lezuhant repülő: Lubitz öngyilkosságról tájékozódott az interneten

Andreas Lubitz az öngyilkosság lehetséges módozatairól tájékozódott az interneten a katasztrófa előtti napokban, és legalább egyszer a pilótafülke ajtajára vonatkozó kifejezésekre is rákeresett.

A düsseldorfi ügyészség csütörtöki közleménye szerint a másodpilóta lefoglalt táblagépének vizsgálata után bizonyosodott be, hogy a Germanwings gépét a Francia Alok egy hegyoldalának kormányozó másodpilóta az interneten gyűjtött információkat. A közlemény szerint a felhasználói fiók adatai, a készülék révén lebonyolított személyes levelezés és a keresőkifejezések alapján megállapítható, hogy a táblagépet a másodpilóta használta.

A böngészőprogramban az előzményeket nem törölték, így rekonstruálták, hogy a másodpilóta milyen kifejezésekre keresett rá a katasztrófa előtti napokban, március 16. és március 23. között. A készülék felhasználója az interneten orvosi kezelési módszerekről, valamint az öngyilkosság fajtáiról és végrehajtási módozatairól tájékozódott, és legalább egy napon több percig a pilótafülke ajtajával és az ajtóra vonatkozó biztonsági intézkedésekkel kapcsolatos szavakra keresett rá.

Ahogyan korábban megírtuk: az illetékes főügyész ma Marseille-ben bejelentette, hogy megtalálták a másik, repülési adatokat rögzítő fekete dobozt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik