Nagyvilág

Lezuhant repülő: Lubitz a második járatot vezette hegynek

Germanwings, lezuhant repülő (lezuhant repülő)
Germanwings, lezuhant repülő (lezuhant repülő)

Hosszú ideig tervezgette az öngyilkos merényletet a másodpilóta, most kiderült, nem a Barcelona – Düsseldorf járata volt aznap az első.

Sok részletet tudni már a tragédiáról, többek között azt is, hogy egy balesetben korábban megsérült a másodpilóta szeme, de kezelőorvosainak nem mondta meg, hogy újra munkába állt. Egy 2009-ben küldött e-mailben pedig arról tájékoztatta a Lufthansát a másodpilóta, hogy súlyos depresszióban szenvedett, de betegségéből gyógyulófélben van.

Aztán kiderült az is, hogy Lubitz még utasként sem mehetett volna egyedül repülőre, ő mégis másodpilótaként dolgozott. Ugyanis olyan erős gyógyszert szedett, hogy autót sem szabadott volna vezetnie.

Nem először repült aznap

A The Daily Beast most arról ír, hogy a pilótának és Lubitznak nem a Barcelona – Düsseldorf volt az első aznapi repülése. Korábban már elrepültek Németországból a spanyol kikötővárosba, az A320-as reggel 8 óra 57 perckor landolt, a tragédia a visszafelé tartó járaton történt.

Tegnap megtalálták a második fekete dobozt, amin a repülési adatok találhatók, így folyamatosan jelennek meg újabb részletek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik