Nagyvilág

Veszélyes pókot találtak a Tesco-s banánok között

A brazil vándorpók mérge négyórás, fájdalmas erekciót és halált is okozhat.

Ismét banánok között utazó trópusi mérges pókok borzolják az európai kedélyeket. A 43 éves Maria Layton egy bristoli Tesco áruházban vett egy zacskóval a gyümölcsből. Otthon, amikor a lánya kért a banánból kivett egyet, de észrevette, hogy egy fura sérülés van rajta, amit penészszerű anyag borít, ezért egy másikért nyúlt. Ekkor vette észre a zacskóban a tojáshoz hasonló pókbábot, amiből éppen kezdtek kikelni az ízeltlábúak – írja a Mirror.

 

Maria a lapnak azt nyilatkozta, hogy a Costa Ricából származó gyümölcs egy napig állt a konyhájukban, mielőtt kinyitotta volna a zacskót. Amikor a bábot felfedezte, rögtön eszébe jutott, hogy hallott már hasonló esetről, ezért gyorsan egy műanyag dobozba zárta a banánokat, a dobozt pedig a fagyasztóba tette.

A nő az interneten keresgélt, hogy ellenőrizze az elméletét. Több cikket is talált, amik alapján úgy gondolja, hogy a brazil vándorpókokat talált a banánok között. A veszélyes ízeltlábút banánpóknak is hívják a trópusokon, mert míg éjjelente a trópusi erdők talaján vadásznak, nappal előszeretettel rejtőznek el a banánfákon, a gyümölcsök közé. Olykor előfordul, hogy amikor a banánt leszüretelik és becsomagolják, nem veszik észre a fürtök belsejében rejtőző vándorpókot, így az az európai boltok polcaira kerül.  

 A pók csípése akár két óra alatt is végezhet az emberrel, de gyakori tünet az is, hogy a férfi áldozatoknak órákig tartó, fájdalmas erekciót okoz.

Maria Layton felhívta a Tesco vevőszolgálatát, hogy megkérdezze mi a teendő olyankor, ha veszélyes pókokat talál az árujukban. Az ügyfélszolgálatos azt mondta neki, hogy ha visszaviszi a terméket az áruházba, visszafizetik az árát. Később a Tesco szóvivője hozzátette: természetesen azért szerették volna, ha nő visszaviszi a banánokat, hogy kivizsgálhassák az ügyet. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik