Light

Ragaszkodnak utcájuk nevéhez a Segglyuk köz lakói

butthole lane (butthole lane)
butthole lane (butthole lane)

Mást jelentett a kifejezés akkor, amikor ezt a nevet adták az angliai kisváros utcácskájának.

Az angliai Conisburghben 300 fontot költöttek a Butt Hole Road (Segglyuk út) lakói, hogy új nevet kapjon mindössze négy házból álló utcácskájuk. A lakóknak abból lett elegük, hogy vicceskedő turisták rendszeresen csupasz fenékkel fotózták egymást az utcanévtábláknál és más hasonlóan színvonalas tréfák áldozatául estek. Ennek most már vége, a kis utca nevét Archers Way-re (Íjász út) változtatták.

Nem így egy másik angol városkában, Shepshedben, ahol a helyi Butthole Lane (Segglyuk köz) lakói igenis büszkék utcájuk több évszázados nevére – írja a Leicester Mercury. A községi tanács elnöke, aki egész életét Shepshedben élte le, azt mondta: körberöhögnék, ha valaki azzal állna elő, hogy meg kell változtatni az utca nevét. „Ez a név a település hagyományának része, minden shepshedi lakos számára kellemes emlékeket ébreszt ez a név. Ez így marad, remélem, újabb évszázadokon át” – mondta a 77 éves Bill Hutchinson.

Az utca neve eredetileg mást jelentett: a Tudor-korban a „butt” az íjászok célpontja volt, a Butthole Lane helyén pedig gyakorlótér állt.

A shepshedi focicsapat stadionja is ebben az utcában van. A labdarúgó-klub vezetője elmondta: a stadion helyszíne mindig okot ad némi kisiskolás szintű viccelődésre a beszélgetésekben, vagy a vendégcsapatok érkezésekor, de ez nem zavarja őket. Saját szurkolóik is szívesen fényképezkednek az utcanévtábla előtt.

Az utcában lakó 92 éves Elsie Molyneux azt mondta: neki tetszik ez a név, ő örül annak, ha az ilyen régi neveket megőrzik. „Nem véletlenül lett ez az utca neve és az, hogy közben megváltozott a jelentése, nem jelenti azt, hogy az utca nevét is le kellene cserélni” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik