Nagyvilág

Az Iszlám Állam véres szerdája

Öngyilkos merényleteket követett el Irakban és támadást indított Szíriában az Iszlám Állam, viszont az iraki Tkrít város egy részt visszafoglalták a terroristáktól.

A dzsihádisták az Irak középső részén fekvő Ramádiban követtek el öngyilkos merényleteket, amelyek során legalább húszan meghaltak és negyvenen megsebesültek. Az Iszlám Állammal rokonszenvező források szerint a merénylők között egy belga, egy szíriai és egy kaukázusi dzsihádista is volt.

A terrorszervezet nagyszabású támadást indított a török határ közelében lévő, kurdok lakta Rász-el-Ain észak-szíriai város ellen. Több mint ezer harcossal sikerült eddig elfoglalniuk a várostól 30 kilométerre lévő egyik falut. A harcokban több tucatnyian estek el mindkét oldalon.

Kudarcot volt kénytelen elkönyvelni viszont az Iszlám Állam az iraki Tikrítben, ahol a kormányerők és a velük szövetséges síita milicisták visszafoglalták a város egy részét. A hadsereg most először nyomult be Szaddám Huszein egykori diktátor szülővárosába azóta, hogy kilenc hónappal ezelőtt elfoglalták azt az Iszlám Állam fegyveresei. A kormányerők Tikrít legnagyobb negyedébe, a város északi részén található Kádiszíja kerületbe hatoltak be

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik