Nagyvilág

Elvágták az Iszlám Állam utánpótlási útvonalait

Az Iszlám Állam ellen légi hadjáratot folytató koalíció közölte, hogy sikerült "elvágni" a dzsihadisták által Szíria és Irak között használt közlekedési útvonalakat az északkelet-szíriai Tell-Hamísz város térségében.

“A koalíciós légicsapások által támogatott Iszlám Állam-ellenes erők a múlt héten elfoglaltak egy kulcsfontosságú térséget Tell-Hámisz közelében” – jelentette a nemzetközi koalíció. Az Iszlám Állam “többé nem tud szabadon manőverezni a térségben”, emellett a hadművelet – egy kulcsfontosságú útszakasz elfoglalása révén – lehetővé teszi a dzsihádisták hagyományos utánpótlási útvonalának elvágását Tell-Áfár és Moszul között.

Kurd harcosok múlt pénteken foglalták vissza a terrorszervezettől Tell-Hamíszt, amelyet egy héten át ostromoltak. A település visszafoglalása kiemelt céljuk volt. Az északkeleti el-Haszeke tartományban lévő város és környékének jelentőségét az adja, hogy a szíriai-török-iraki határ háromszögében fekszik, az Iszlám Állam szíriai és iraki területeit összekötő útvonalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik