Nagyvilág

Beperelte az éttermet, mert megégette a forró étel

Birosag(210x140).jpg (bíróság, )
Birosag(210x140).jpg (bíróság, )

Imádkozni hajolt a sercegő serpenyőben elé rakott étel fölé, amikor az megégette. Az amerikai férfi úgy gondolta, az étterem kártérítéssel tartozik neki az eset miatt, mert "hanyagok" voltak, amikor forró ételt adtak neki.

Az eset még 2010 márciusában történt, amikor Hiram Jimenez testvérével betért egy New Jersey-i étterembe, ahol steak fajitát rendelt, amit egy forró serpenyőben szolgáltak fel neki – írta az nj.com. A férfinek az étkezés megkezdése előtt imát mondott az asztal felett, és közben az étel fölé hajolt. Egy sercegő zsírdarab azonban az arcára pattant, amitől megijedt, és véletlenül az egész ételt a saját ölébe borította, újabb égési sérüléseket okozva.

Jimenez az eset után pert indított az étterem ellen, kártérítést követelve az égési sérülések miatt, amik a bírósági iratok szerint egyébként semmilyen sebhelyet nem hagytak maguk után. A férfi azzal érvelt, hogy az étterem dolgozói “hanyagul forró ételt” szolgáltak fel, és nem tájékoztatták arról, hogy a sercegő serpenyő meleg lehet.

A helyi bíróság azonban nem értett egyet vele, és elvetették keresetét, kijelentve, hogy a sercegő serpenyő jelentette veszély “egyértelmű” volt, ő pedig hibázott, amikor túl közel rakta ahhoz a fejét. Jimenez nem hagyta annyiban a dolgot és fellebbezést nyújtott be, de most sem járt sikerrel. A fellebbviteli bíróság a héten helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését, megismételve, hogy a forró tál jelentette veszély “magától értetődő” volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik