Nagyvilág

Beperelte a rendőröket, mert NEM tartóztatták le

orange county sheriff (rendőrautó, kalifornia, )
orange county sheriff (rendőrautó, kalifornia, )

Ráadásul teljesen logikus a férfi okfejtése, így jó esélye van arra, hogy a végén kártérítést fog nyerni.

Ha csak annyit hall ebből a sztoriból, hogy egy kaliforniai férfi azért perelte be az autópálya-rendőrséget, mert azok nem vitték be ittas vezetésért, akkor valószínűleg azt fogja gondolni, hogy egy elmeháborodottról van szó. Ha azonban a történet részleteit is megismeri, be kell látnia, hogy a pereskedő Daniel Ray Fernandenek van némi igaza.

A férfi még 2013 szeptemberében egy éjjel, egy baráti piálásról motorozott hazafelé. A rendőrök meg is állították, hogy igazoltassák, és megnézzék minden rendben van-e vele, mert valamivel gyorsabban hajtott 160 km/h-nál. Amikor szonda kimutatta, hogy a Fernandez mennyire részeg, a rendőrök megbírságolták, a motorját lefoglalták, majd út szélén hagyták, hogy jusson haza, ahogy gondolja.

A tökrészeg Fernandeznél nem volt mobiltelefon, és pénze sem maradt, így gyalog vágott neki a többmérföldes útnak. Egy órával később elgázolta egy autó, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Ügyvédje szerint a baleset a rendőrök gondatlanságából történt, akiknek kötelességük lett volna letartóztatni, és bevinni Fernandezt a fogdára. A férfi az orvosi költségeket, a sérülései miatt kieső munkabérét, és fájdalomdíjat követel a rendőrségtől. Josephine L. Staton, bírónő megpróbálja az ügyet peren kívüli megegyezéssel rendezni – írja az Orange County Weekly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik