Nagyvilág

Elgázolt egy bicajost, majd beperelte, az autóban okozott károk miatt

Hátulról ment neki a kerékpárosnak, aki csak annak köszönheti életét, hogy leugrott a bicajról, amit az autós métereken át vonszolt magával. A sofőr most a bicajoson akarja behajtani az autója javítási költségeit.

A baleset még májusban történt New York egyik utcáján, ami után a 27 éves áldozat három napig feküdt kórházban többszörös csonttörései miatt, és elmondás szerint még most is fájdalomcsillapítókon kénytelen élni – írta a vocativ.com. John Roemer a lapnak elmondta: a biztos halált úszta meg azzal, hogy a járda felé vetődött, amikor az autó hátulról eltalálta. Ha azt nem teszi, ő is az autó kerekei alá került volna, mint kerékpárja.

Az autót vezető 25 éve divatfotós, Kionnei Lyons csak azért állt meg, mert a bicaj beszorult a jobb első kerék alá – állította Roemer. Az eset egyértelműen a nő hibájából történt, legalábbis biztosítója így gondolta, mert állták a férfi kezelési költségeit, valamint kifizették a tönkretett kerékpár árát is.


Beszorult az elgázolt bicajos kerékpárja az autó alá
Fotó:Daniel Flanzig 

Most azonban lehet, hogy neki kell kétezer dollárt, azaz nagyjából félmillió forintot fizetnie az őt elgázoló nőnek, aki rajta akarja behajtani az autójában keletkezett sérülések javítási költségeit. Lyons a lapnak azt mondta, szerinte nem az ő hibájából történt a baleset, és felháborítónak tartja, hogy míg ő „zéró, nulla dollárt” kapott, Roemernek „egy csomó pénzt adtak”. Ezért pert indított ellene, kártérítést követelve.

A férfit védő ügyvéd a Gothamist című lapnak nyilatkozva „felháborítónak” és „őrületnek” nevezte az esetet, közölve, hogy „nem tudom, hogy mi járhat Lyons fejében”. A kerékpárosok védelmére szakosodott Daniel Flanzig közölte: azt fogja kérni a bíróságtól, hogy dobják ki az ügyet, amelynek januárra tűzték ki a tárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik