Nagyvilág

Ilyen lesz a halálra ítélt asszony utolsó vacsorája

Kelly Renee Gissendaner (Kelly Renee Gissendaner)
Kelly Renee Gissendaner (Kelly Renee Gissendaner)

Hatalmas lakomával búcsúzik az élettől az egyetlen nő, aki Georgia államban van halálsoron.

Az egyetlen nő, akit Georgiában ítéltek halálra, igencsak hosszú listát adott le, mikor azt kérdezték, mit enne az utolsó vacsoráján. A 46 éves Kelly Renee Gissendaner lesz hetven éve az első nő, akit kivégeznek az államban – 2015. február 25-én, méreginjekcióval.

A halálsoron ülő nő a következőket rendelte az utolsó étkezésére: kukoricakenyér íróval, két Burger King Whopper sajttal, két nagy adag sültkrumpli, cseresznyés-vaníliás jégkrém, pattogatott kukorica, egy saláta főtt tojásból, paradicsomból, paprikából, hagymából, répából és sajtból, és mellé limonádé. A hatalmas adag ételt a kivégzése előtti órákban fogja elfogyasztani. Óvatos becslések szerint egy ilyen lakoma körülbelül 4200 kalóriát tartalmaz, ez egy férfi ajánlott napi kalória bevitelének több mint kétszerese – írja a Daily Mail.

A 84, halálsoron lévő elítélt közül Gissendaner az egyetlen nő, aki kivégzésre vár, és Georgia állam történetében ő lesz a tizennegyedik nő, akin végrehajtották a halálos ítéletet. 1997-ben találták bűnösnek, miután férje, Douglas Gissendaner meggyilkolására bujtotta fel szeretőjét, Gregory Bruce Owent.

Az ügyvédek szerint Gissendaner már korábban említette a nővérének, hogy el akar válni a férjétől, és a barátja, Owen is erre biztatta, de végül úgy döntött, hogy a férje a válás után sem hagyná őt békén, így meggyőzte Owent, hogy ölje meg a férfit. Míg a nő szórakozni ment a barátaival, Owen elrabolta a férjet, a kocsijában egy elhagyatott helyre vitte, többször megszúrta, majd kerozinnal leöntöttefelgyújtotta az autót. Még a férfi óráját és gyűrűjét is elvitte, hogy azt a látszatot keltse, rablógyilkosság volt. Owen büntetését akkor enyhítették halálról életfogytiglanra, mikor Gissendaner ellen vallott.  

Georgiában legutóbb 1945-ben végeztek ki nőt utoljára: Lena Baker a főnöke meggyilkolásáért került a villamosszékbe.

Fotó: Gwinnett Country Sheriff”s Office

Ajánlott videó

Olvasói sztorik