Nagyvilág

Esélye sem volt a Tenerife szigetén lefejezett asszonynak

Deyan Deyanov (gyilkosság, pszichiátriai beteg, tenerife, )
Deyan Deyanov (gyilkosság, pszichiátriai beteg, tenerife, )

A paranoiás skizofréniában szenvedő támadó gondoskodott arról, hogy hatvan éves áldozata ne is gondolhasson a védekezésre, vagy a menekülésre.

Teljesen védtelen a kegyetlen támadással szemben a hatvan éves Jennifer Mills-Westley – mondta ki egy brit bíróság szerdán – gyilkosa a bolgár származású, huszonnyolc éves Deyan Deyanov ugyanis úgy ölte meg az asszonyt, hogy biztos lehetett benne: áldozatának sem a menekülésre, sem a védekezésre nincs esélye – írja a The Independent.

 Deyan Deyanov a bíróságon (fotó: Europress)

A hátborzongató bűncselekmény még 2011. május 13.-án történt. Jennifer Mills-Westley a reggeli órákban bevásárolni indult egy szupermarketbe Santa Cruz de Tenerife-n. Az asszony öt évvel korábban költözött Angliából a Spanyolországhoz tartozó szigetre, hogy ott töltse el nyugdíjas éveit.

Miközben az asszony vásárolt, belépett az üzletbe Deyan Deyanov. A paranoiás skizofréniában szenvedő férfit két hónappal korábban engedték ki egy walesi pszichiátriai klinikáról. A zavart férfi a pultról elemelt egy nagyméretű, sonkaszeletelő kést, a nő mögé lopózott és a nyakába döfte. Néhány másodperc alatt tizennégyszer szúrta áldozatába a széles pengét, míg nő feje levált a testéről. A férfi a fejjel a kezében lépett ki az utcára a szupermarketből, és menekülni próbált, de a sokkból magukhoz térő biztonsági őrök útját állták.

Deyan Deyanov, akinek szervezetében LSD, és crack-kokain is volt amikor letartóztatták, azt vallotta, hogy arra sem emlékszik, hogy valaha Tenerife-n járt. A bíróság ítélete szerint a férfi a következő húsz évet egy szigorúan őrzött pszichiátriai intézetben tölti majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik