Nagyvilág

Lelőtték a tinit – borzalmas dologra bukkantak a házában a rendőrök

Jason Hendrix (gyilkosság, usa, )
Jason Hendrix (gyilkosság, usa, )

Szülei autójával, négy lőfegyverrel, és egy hátizsáknyi lőszerrel felszerelve menekült a tizenhat éves fiú, amikor tűzharcba keveredett a rendőrökkel.

Életét vesztette az a tizenhat éves fiú, aki szombaton Marylandben tűzharcba keveredett a rendőrséggel. Ezután, mikor közel ezer kilométerre lévő otthonában, Kentuckyban házkutatást tartottak, három holttestet találtak: a fiú szüleiét és a húgáét – írja a The Blaze.

A család barátainak nehezére esik elhinni, hogy a rendszeresen templomba járó, csendes fiú a gyilkosságok poszthumusz gyanúsítottja. Ám vasárnap a város rendőrfőnöke, David Campbell elmondta, hogy a 16 éves Jason Hendrix dühös volt a szüleire, mert azok pár nappal a történtek előtt eltiltották a számítógépétől.

 Jason Hendrix (fotó: Facebook)

A rendőrség szerint a három áldozatot szerda délután lőtték le az otthonukban, és ez után menekült a fiú Marylandbe. Az apán még mindig rajta volt a kabátja, ahogy a munkából hazaért, kétszer lőtték fejbe. Az anyát a garázsból a konyhába jövet érték a lövések, 12 éves lányuk szintén két találatot kapott: egyet a fejébe és egyet a karjába.

A gyilkosságot követő este a fiú a barátaival találkozott a templomban, ahol a tanúk elmondása szerint semmi különöset nem láttak rajta, csak olyan volt, mint amilyen általában lenni szokott.

Campbell rendőrfőnök elmondása szerint Jason később mégis elmenekült a városból, a szülei zöld Hondájával. Négy lőfegyverrel és egy hátizsáknyi tölténnyel volt felszerelkezve. „Jelenleg minden bizonyíték arra mutat, hogy ő volt a gyilkos” – mondta a rendőrfőnök.

A Baltimore Megyei Rendőrség arról számolt be, hogy szombaton a kamasz rálőtt egy rendőrre, miután belehajtott egy ezüstszínű szedánba. Legalább hat rendőr nyitott tüzet Hendrixre, aki a helyszínen meghalt. A rendőrök elmondták, hogy eredetileg a megengedett sebesség átlépése miatt állították meg. A rendőrség nem tudja, miért ment a fiú Baltimore-be, hiszen rokonaik sem éltek ott.

A család és az ismerők értetlenül állnak az eset előtt. Drew Mahan, a helyi gyülekezet lelkipásztora azt is elmondta, hogy a tinédzser minden vasárnap kora reggel megjelent, hogy segítsen neki az istentisztelet előkészítésében. Mahan szerint a fiút mindenki szerette. A tiszteletes azt is elmondta, hogy a kislány, Grace mindig is felnézett a bátyjára, büszke volt rá. „Ezért is annyira értelmetlen nekünk ez az egész” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik