Közélet

Az őröket is előveszik az agyonvert rab miatt

börtön (börtön)
börtön (börtön)

Kötelességszegés vétsége miatt emeltek vádat a büntetés-végrehajtás dolgozóival szemben, miután legalább egy hétig bántalmazott zárkatársa egy foglyot Budapesten.

Korábban megírtuk: életfogytiglani büntetést kaphat az a fogvatartott, aki hosszas bántalmazással ölte meg zárkatársát a Budapesti Fegyház és Börtönben. A 48 éves vádlott legalább egy héten át napi rendszerességgel ütötte-rugdosta nála idősebb és gyengébb fizikumú rabtársát, azután is, hogy az magatehetetlenné vált. Végül a bántalmazott rab életét vesztette.

A Hír24 kérdésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte, hogy az üggyel összefüggésben a Központi Nyomozó Főügyészség a büntetés-végrehajtás hivatásos állományú tagjaival szemben is vádat emelt. Egy körletfelügyeletet ellátó őrmestert és egy ápolói szolgálatot teljesítő törzszászlóst szolgálatban elkövetett kötelezettségszegéssel vádolnak.

Az eljárásban felmerült a harmadik zárkatárs felelősségének kérdése is a segítségnyújtás elmulasztása miatt. Ezt az ügyet a Fővárosi Főügyészség elkülönítette, további eljárásban vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik