Közélet

Kegyetlen gyerekgyilkost hozhatott haza a rendőrség

újpesti gyilkos (újpesti gyilkosság, )
újpesti gyilkos (újpesti gyilkosság, )

A rendőrség azzal gyanúsítja M. Boulos 41 éves libanoni férfit, hogy 19 éve egy újpesti nőt és a gyerekét szúrta agyon.

1996. április 15-én ismeretlen tettes egy újpesti családi házban bántalmazta az ott lakó nőt és gyermekét, majd több késszúrással megölte őket. Az elkövető a bűncselekmény után az ingatlanból ékszereket és készpénzt tulajdonított el.

Charbel A. B. néven ismerték

Az esetet követően a nyomozók azonosítottak egy férfit, akit Charbel A. B. néven ismertek. A gyanú szerint az emberölés elkövetése utáni napokban ő adta el két férfinak az ingatlanból eltulajdonított ékszereket, majd külföldre utazott. A férfi ellen 1996. április 26-án európai elfogatóparancsot adtak ki emberölés elkövetésének gyanúja miatt.

Évekkel később M. Boulos egy lopás elkövetésének gyanúja miatt indított eljárásban 2011. augusztus 8-án került a libanoni nyomozóhatóság látókörébe, amelynek során ujjlenyomatát nyilvántartásba vették. A magyar hatóság megkeresése alapján a külföldi rendőrök 2014. februárjában megállapították, hogy M. Boulos azonos a budapesti nyomozók által Charbel A. B. néven ismert személlyel. A férfi ellen újabb, módosított elfogatóparancsot adtak ki.

Előzetesbe került

A rendőrök M. Boulost 2014. október 8-án fogták el Svájcban, majd 2015. február 11-én este szállították Magyarországra.

A gyanúsított ellen a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le. Az illetékes bíróság 2015. február 13-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik