Nagyvilág

Rendőrautóban erőszakolták meg a megbilincselt 17 éves lányt

Rendőrség (rendőrség)
Rendőrség (rendőrség)

A kamaszlány egy ismert szexuális bűnözővel lett összezárva, aki nem volt megbilincselve. Majd egyedül maradtak.

A 17 éves lányt egy kis eszkimó településen vette őrizetbe egy kezdő rendőrnő, aki egyes egyedül vigyázott a rendre a Quebec északi részén található, nehezen megközelíthető településen jelentette a kanadai sajtó. A meg nem nevezett áldozatot rokonai házából vitte el a rendőr, a háztulajdonos kérésére, mert a fiatal túlságosan részeg volt.

A tinédzsert hátrabilincselt kézzel rakta az egyedül lévő rendőrnő a járőrautó hátsó ülésére, ahol már ott volt a 24 éves Joe Kritik, akit rendzavarás miatt vettek őrizetbe. A meg nem bilincselt férfit akkor már négy alkalommal ítélték el szexuális támadás miatt, és neve szerepelt a szexuális bűnözők listáján.

A Leader-Post cikke szerint Kritik akkor támadta rá a védekezni képtelen lányra, amikor az őket őrizetbe vevő rendőr egy bejelentés kivizsgálása miatt félreállt, és egy kis időre magukra hagyta őket. A beszámolók szerint a rendőrnő arra tért vissza az autóhoz, hogy Kritik letolt nadrággal fekszik a megbilincselt lányon a bezárt járműben.

Az eset után a lányt és Kritiket is rendőrségi fogdába zárták, de a lányon nem végezték el a nemi erőszakkal kapcsolatos vizsgálatokat, és szüleit sem értesítették az esetről. Kritik később bűnösnek vallotta magát a lány elleni nemi erőszak vádjában, és 36 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték a támadás miatt.

 A Quebec északi részén található eszkimó település, Tasiujaq, ahol az eset történt
Fotó:Wikipedia 

A lány most pert indított a helyi rendőrség és Kativik Regionális Kormányzat ellen a még 2011-ben történt eset miatt, négyszázezer kanadai dolláros kártérítést követelve. A bíróságra beadott iratokban szereplő szakvélemény szerint a lány még mindig szenvedett az erőszak miatt kialakult lelki traumától: rendszeresen rémálmok gyötrik, nem képes egyedül kimenni az utcára és retteg a férfiaktól.

A kanadai sajtóban megjelent hírek szerint az ügyben szereplő rendőrnő csak pár hete dolgozott rendőrként, és még arra sem volt engedélye, hogy fegyvert viseljen. Az eset után felfüggesztették, majd fel is mondott, de a helyi rendőrség felmentette minden vád alól – közölte a CBC kanadai televízió. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik