Nagyvilág

Kétszáz év börtönt kapott a 11 éves unokáját teherbe ejtő nagypapa

Az 55 éves férfi a kislány húgát is molesztálta. Leghamarabb 105 éves korában szabadulhat.

Kétszáz évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy amerikai bíró egy nagypapát, amiért megerőszakolta és teherbe ejtette a gondviselésére bízott 11 éves unokáját – jelentette a helyi sajtó. Az ügyében ítéletet hozó bíró a maximum büntetést szabta ki a férfira, azzal indokolva döntését, hogy nincsen semmi esély megjavulására. „Úgy tűnik, a lelkiismeret csírája sincsen meg Önben” – közölte a bíró a férfival.

A Montana államban élő Mikeal Shane Pruettet tavaly nyáron tartóztatták le a helyi hatóságok, miután egy júniusi orvosi vizsgálat közben kiderült, hogy a gondjaira bízott 11 éves unokája a terhesség 32. hetében van. A lány először még azt állította a gyermekvédelemnek, hogy egy vásáron megismert fiútól lett terhes, de hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem mond igazat, ugyanis teherbe esését egy évvel korábbra rakta – írta a Missoulian című lap.

A lány augusztusban szülte meg gyermekét, és utána már elmondta a hatóságoknak, hogy nagyapja a gyermeke apja. Elmondása szerint Pruett nyomására állította azt, hogy egy fiútól lett terhes. Azt is közölte, hogy egészen az orvosi vizsgálatig fogalma sem volt arról, hogy gyermeket vár. „Nem tudtam, milyen, amikor terhes vagy, így nem tudtam” – mondta el a lány, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra az esetről beszámoló lapok.

Miután nyomozás indult a férfi ellen, az is kiderült, hogy nem csak a 11 éves unokáját, hanem a lány 9 éves húgát is molesztálta. A férfi leghamarabb 105 éves korában számíthat arra, hogy próbaidőre szabadon bocsájtják. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik