Nagyvilág

Újabb ultimátumot adott az Iszlám Állam

A dzsihádista szervezet azzal fenyeget egy újabb hangüzenetben, hogy megöli a fogságában lévő jordániai pilótát, ha Szadzsida ar-Risávi iraki terroristanőt csütörtökön napnyugtáig nem engedik szabadon jordániai börtönéből.

Az üzenetet, amelyet az Iszlám Állam a YouTube videómegosztón és a Twitter mikroblogportálon tett közzé, állítólag Goto Kendzsi japán újságíró olvassa fel, aki szintén a dzsihadisták fogságában van. A japán kormány szóvivőjének bejelentése szerint ellenőrzi a hangüzenet hitelességét.

“Goto Kendzsi vagyok. Engem kértek meg ennek a hangüzenetnek a továbbítására. Ha Szadzsida ar-Risávi nem áll készen arra a török határnál január 29-én, moszuli idő szerint napnyugtakor, hogy értem kicseréljék, akkor Maáz al-Kasszaszbe jordániai pilótát azonnal megölik” – hallható a felvételen angolul.

Jordánia közben bejelentette: biztosítékot kapott a terrorszervezettől arra, hogy a pilóta biztonságban van. Ammán megismételte, hogy abban az esetben kész elengedni az iraki foglyot, ha épségben kiszabadul a pilóta.

A Reuters hírügynökség szerint a két túsz sorsa feltehetőleg összefügg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik