Nagyvilág

Sokk-kampány a dzsihád ellen

antidzsihád (antidzsihád)
antidzsihád (antidzsihád)

A földi pokol vár rád és egyedül fogsz meghalni, távol otthonodtól – ezzel szembesíti a francia kormány a szélsőségesek felé kacsintgató fiatalokat.

Médiakampányt indított a francia kormány szerdán, melynek keretében azzal szembesíti a fiatalokat, hogy mi a valóság ahhoz képest, amit a dzsihádisták ígérnek. A cél, hogy megakadályozzák a radikalizálódást és figyelmeztessék az embereket, hogy lássanak át a dzsihádista propagandán, figyeljenek oda a terrorizmus iránt érdeklődő barátaikra is.

„Azt mondják neked: áldozd fel magad az oldalunkon, ezzel egy igaz ügyet fogsz védelmezni. A valóság: a földi pokol vár rád és egyedül fogsz meghalni, távol otthonodtól” – áll a kampány részeként közzétett videóban, melyben a toborzók érveivel szembeállítva szenvedő gyerekekről, keresztre feszítésekről, lefejezett, tömegsírba dobott holttestekről készített felvételeket mutatnak be.


#Stopdjihadisme : Ils te disent… by gouvernementFR

A francia kormányzati kommunikáció vezetője elmondta: a cél az, hogy sokkolják azokat a sebezhető fiatalokat, akiket a toborzók a közösségi oldalakon akarnak behálózni. Egy internetes oldalt is létrehoztak, ahol az érintettek, családjuk és barátaik segítséget kérhetnek.

A párizsi hatóságok szerint mintegy 1200 francia állampolgár utazott Irakba és Szíriába, hogy az Iszlám Állam és más szélsőséges csoportok oldalán harcoljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik