Nagyvilág

Rendőr golyója ölhette meg a sydneyi túszdráma egyik áldozatát

Egy rendőr golyója, vagy annak egy darabja olthatta ki az életét a decemberi sydneyi túszdráma egyik áldozatának, a 38 éves Katrina Dawsonnak az életét. A túszdráma további részleteit viszgálják.

A decemberben az ausztrál nagyváros központjában egy kávézóban lejátszódott túszdráma három áldozatot követelt, egyikük a támadó volt. A vizsgálat megállapította, hogy a háromgyerekes ügyvédnő mellett szintén életét vesztő Tori Johnson, a kávézó vezetője a túszejtő Man Haton Monis lövésétől halt meg. Mindez a BBC cikkében olvasható.

Az ügyben folyó vizsgálódásnak többek között azt kell megállapítania, elkerülhető lett volna-e az áldozatok halála. Arra a kérdésre is választ kell adnia, hogy helyes volt-e terrortámadásnak értékelni a történteket, illetve megfelelő volt-e a konfliktus kezelése.

A vizsgálat egyik résztvevője szerint az ügyvédnő halálát komoly vérveszteség okozta, ami eszméletvesztéshez és gyors halálhoz vezetett. Az ausztrál média korábbi híradásai szerint az ügyvédnőt a szívén és a vállán érték lövések.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik