Nagyvilág

Elkapták a párizsi túszejtő fegyverdílerét

párizs (párizs, )
párizs (párizs, )

Őrizetbe vettek a belga hatóságok egy férfit fegyverkereskedelem vádjával. A gyanú szerint ő adott el lőfegyvert az egyik párizsi merénylőnek - számolt be a Reuters.

A belga sajtó beszámolói szerint a férfi Charleroi városában adta fel magát a rendőrségen kedden, egyben beismerte, hogy kapcsolatban állt Ahmed Coulibalyval, a túszejtővel, aki a francia főváros egyik kóser boltjában megölt 4 embert, mielőtt vele végeztek volna a biztonsági erők – írja a Reuters.

A jelentések szerint a férfi azt mondta, hogy Coulibalyval egy autó adásvétel miatt találkoztak, ám a rendőrség később bizonyítékot talált rá, hogy valójában 7,62-es fegyverlövedékek cseréltek gazdát.

A 7,62-es kaliberű golyókat a Tokarev pisztolyokhoz alkalmazzák. Ezt a típust használta a túszejtő is Párizsban, és ezzel gyilkolta meg áldozatait is, illetve egy futót is ezzel sebesíthetett meg két nappal a merényletek előtt.

A belga ügyészség tájékoztatása szerint a bíróság elrendelte a férfi fogva tartását fegyerkereskedelemért, a párizsi kapcsolatot a további nyomozás hivatott feltárni – tették hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik