Nagyvilág

Cameron és Obama együtt írt cikket a szólásszabadság védelméről

Közös cikkben tett hitet csütörtökön a szólásszabadság mellett David Cameron brit miniszterelnök és Barack Obama amerikai elnök.

A brit kormányfő hivatalos washingtoni látogatásának kezdetére időzített cikkben, amelyet a The Times című tekintélyes konzervatív brit napilap közölt, a két politikus leszögezi: Nagy-Britannia és az Egyesült Államok továbbra is együtt száll szembe azokkal, akik fenyegetik a két ország életformáját és az általuk vallott értékeket.

A múlt heti párizsi vérengzésre, illetve az utóbbi időszak más terrorcselekményeire utalva Cameron és Obama hangsúlyozza: a nemzetközi közösség vereséget fog mérni “a barbár gyilkosokra és torz ideológiájukra”, amely egyebek mellett pakisztáni iskolás gyerekek, vagy öngyilkos merényletre kényszerített nigériai kislányok lemészárlását próbálja igazolni.

“Akik erőszakkal akarják elnyomni a szólás és a véleménynyilvánítás szabadságát, azok számára világossá tettük, hogy szavunk egyre hangosabban hallatszik majd” – fogalmaz közös cikkében a brit kormányfő és az amerikai elnök.
Az írás szerint a világ több mint egymilliárd muszlim lakosának hatalmas többsége elszörnyedve látja azokat a gonosztetteket, amelyeket ezek a terroristák az iszlám nevében követnek el.

Cameron és Obama leszögezi: továbbra is szembeszállnak Oroszország agresszív ukrajnai fellépésével. “Ha nem vetünk gátat a nemzetközi jog ilyen mértékű megsértésének, akkor mindannyian megszenvedjük az ebből eredő instabilitást” – áll a cikkben.

Az erőteljes és együttes válaszlépések félreérthetetlen üzenete az, hogy a nemzetközi közösség nem fogja tétlenül szemlélni Oroszország kísérleteit Ukrajna destabilizálására – írta a két politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik