Nagyvilág

Újabb francia lap címlapjára került Mohamed

charlie hebdo a nyomdában (charlie hendo)
charlie hebdo a nyomdában (charlie hendo)

A Charlie Hebdo életben maradt tagjait befogadó Libération szép gesztussal rukkolt elő a párizsi mészárlász után egy héttel.

A francia Libération című baloldali napilap szerdai számának címlapjára tette sok apró képben a Charlie Hebdo legújabb számának könnyező Mohamed prófétát ábrázóló címlapját. A szatirikus lappal szolidaritást vállaló világszerte rohamlépésben elterjedő Je suis Charlie mondatot kicsit átfogalmazták: Je suis en kiosque, azaz „az újságárusnál vagyok” – hirdeti a cím. Alatta a magyarázó felirat: egy héttel a támadás után a Charlie Hedo különleges számot ad ki.

A Libération mellett több más francia újság jelentetett meg a szerkesztőség elleni támadásra, illetve annak áldozataira emlékező címlapot.

Forrás: Facebook / Je suis Charlie

Az eddig 60 ezres példányszámú lapból egyébként most szerdán hárommilliót nyomtatnak ki világszerte. A BBC munkatársa belenézhetett már kedden a ma megjelenő újságba. Azt írta: természetesen van benne rajz Mohamed prófétáról és kikarikírozzák az Iszlám Államot. De nem csak az iszlámmal foglalkoznak, a pápáról is vannak igencsak erős viccek.

A címlapot pedig már hétfőn nyilvánosságra hozták: a rajta szereplő képen Mohamed próféta tartja egy “Charlievagyok” feliratú táblát, a felette lévő feliraton pedig az jelenti: “Minden meg van bocsátva”.

Hajnali sorban állás Párizsban a lapért


Fotó: Europress Fotóügynökség

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik