Nagyvilág

Ez lesz az e heti Charlie Hebdo-ban

charlie hebdo (charlie hebdo)
charlie hebdo (charlie hebdo)

„A legtöbbet azon röhögtünk, hogy megszólaltak a tiszteletünkre a Notre Dame harangjai” – írják.

A BBC külpolitikai tudósítója, Fergal Keane megjelenés előtt belenézhetett a Charlie Hebdo szerdán kijövő számába. Twitterén összefoglalta, mit látott benne. Azt írja: természetesen van benne rajz Mohamed prófétáról és kikarikírozzák az Iszlám Államot. De nem csak az iszlámmal foglalkoznak, a pápáról is vannak igencsak erős viccek.

A támadás mellett természetesen nem mentek el szó nélkül. Azt írják: amit 25 év alatt felépítettek, a terroristák 25 másodperc alatt intézték el. Megköszönik a sok millió embernek, aki kiállt mellettük, ugyanakkor elutasítják azokat a „pszeudointellektuális rágalmakat”, hogy iszlamofóbok lennének. Ők úgy látják, azok, akik azt mondták: „Je suis Charlie”, azok azt is mondták, hogy szekulárisok, hisznek abban, hogy a vallás fennhatósága nem terjed ki mindenütt, az élet minden részére.

A lap azokat is kritizálja, akik úgy kezdenek mondatot, hogy „Én elítélem a terrorizmust, de…”, továbbá köszönetet mondanak mindazoknak, akik kiálltak a szólásszabadság mellett, „a többiek meg megbaszhatják magukat”. „A legtöbbet azon röhögtünk, hogy megszólaltak a tiszteletünkre a Notre Dame harangjai” – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik