Nagyvilág

Jeruzsálemben is megsértődtek a Charlie Hebdo címlapján

Charlie Hebdo (Charlie Hebdo)
Charlie Hebdo (Charlie Hebdo)

A jeruzsálemi főmufti szerint közel kétmilliárd muzulmán érzéseit sértették meg, az egyiptomi kopt ortodox egyház feje is elitélendőnek nevezte a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat.

Mohamed Ahmed Huszein jeruzsálemi főmufti szerint sérti a muzulmánokat a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap szerdai számának címlapja, amelyen egy Mohamed prófétát ábrázoló karikatúra látható.

“Ez a címlap világszerte közel kétmilliárd muzulmán érzéseit sérti. Ezek a rajzok ártanak az iszlám, a judaizmus és a kereszténység hívei közötti kapcsolatoknak” – fogalmazott közleményében a vallási vezető.

Mohamed Ahmed Huszein ugyanakkor elítélte a terrorizmus minden formáját és az ártatlanok elleni támadásokat. “Az iszlám tiltja az ártatlanok elleni erőszakot, legyen szó muzulmánokról vagy másokról” – szögezte le a jeruzsálemi főmufti.

A Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat II. Tavadrosz, az egyiptomi kopt ortodox egyház feje is sértőnek és elítélendőnek nevezte.

“A sértegetés még személyek között is elítélendő, de ha az vallásokra vonatkozik, akkor az se nem humánus, se nem erkölcsös, és társadalmilag is elfogadhatatlan” – mondta sajtótájékoztatóján a kopt pápa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik