Nagyvilág

Elkapkodták a Charlie Hebdót, ötmilliót nyomtatnak

charlie hebdo (charlie hebdo)
charlie hebdo (charlie hebdo)

További kétmillió példányt terveznek a szatirikus hetilap legfrissebb számából, miután egész Franciaországban hiánycikk lett.

Már be is jelentették, hogy ötmillióra emelik az eddig 60 ezres példányban megjelenő Charlie Hebdo eheti rendhagyó kiadásának példányszámát.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy sok újságosnál már reggel hét előtt elfogyott a szatirikus lap, és hosszú sorokban álltak az emberek szinte mindehol, hogy megvehessék. Délelőtt 10 órára pedig az összes árusító helyen hiánycikk lett. Pedig szerda reggel mintegy félmillió példányt kaptak a francia újságárusok a “túlélők számából”.

Fotó: MTI/AP/David Vincent

Patrick Pelloux a lap egyik szerkesztője a Twitteren köszönte meg az óriási érdeklődést. Hozzátéve mindenki megnyugtatására, hogy további példányokat fognak nyomtatni és kiosztani.

Az MTI tudósítása szerint a csalódott vásárlók többsége megvette a Le Canard Enchainé nevű újságot, Franciaország másik és legnagyobb szatirikus hetilapját, amelynek címlapján a Charlie Hebdo meggyilkolt újságíróival való szolidaritásként a következő mondat olvasható: “Gyerünk, srácok, ne hagyjátok magatokat lemészárolni”. A Libération és a Les InRockuptibles című lapok is nagy számban fogytak, ők Mohamed-karikatúrával a címlapjukon jelentek meg szerdán.

Az újságból elsőként a BBC munkatársa közölt részleteket, azóta már több rajz is megjelent az interneten. Érthető módon sok kép foglalkozik a szerkesztőséget elleni véres merénylettel, az egyiken nemes egyszerűséggel lepöcsverőzték a terroristákat.

A lapban egyébként a megölt karikaturisták utolsó rajzai is láthatók.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik