Nagyvilág

Charlie Hebdo: szabályos roham az újságért

Sok helyen egy órán belül elfogyott hajnalban, máshol hosszú sorokban álltak az emberek a szatirikus lap szerdai számáért.

Több helyen hiába keresték az újságárusnál már reggel hétkor a Charlie Hebdo legfrissebb számát. A szatirikus lap elleni merénylet utáni első szám hárommillió példányban jelent meg. Elképzelhető, hogy ez is kevésnek bizonyul, legalábbis erre következtetünk abból, hogy több helyen már a nyitás utáni órában elkapkodták a lapot Párizsban, és számtalan árus előtt kígyózó sorokról számoltak be.

A lemonde.fr beszámolójából kiderül, hogy sokan több példányt vesznek maguknak. A nyilatkozó vásárló többek közt azzal indokolták a lap beszerzését, hogy így szeretnék kifejezni szolidaritásukat, támogatni a lapot, és persze megőrizni, mint – történelmi – emléket. De volt olyan, aki bevallotta, hogy soha életében nem olvasta még a lapot, most szeretné felfedezni.

A Hír24 úgy értesült, hogy Magyarországon is lehet majd kapni a Charlie Hebdo szerdai számát, de azt még nem tudni, hogy pontosan mely helyeken és mikortól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik