Nagyvilág

Videóra vették a terrorista barátnőjét egy repülőtéren

Amit korábban hivatalosan is bejelentettek, arról már videófelvétel is van. A párizsi kóserboltban gyilkoló Amedy Coulibaly élettársa Isztambulba érkezett.

 

Hayat Boumeddiene egy héttel a Charlie Hebdo elleni támadás előtt, január 2-án érkezett a törökországi városba Madridból. Ezt a török külügyminiszter is megerősítette, hozzátéve, hogy Boumeddiene azóta már Szíriában tartózkodik.

A nőt a párizsi terrortámadásokkal összefüggésben keresi a rendőrség. A világhálón elérhető videófelvételen az isztambuli repülőtéren látszódik, amin útlevélellenőrzésre adja oda úti okmányát egy férfi társaságában.

A terrorista élettársa először Párizsból Madridba ment, aztán onnan Isztambulba. Oda-vissza útra szóló jegye volt, január 9-én kellett volna visszautaznia, de nem használta fel a visszaúti jegyet. A nő Isztambulból a török-szíriai határ közelében fekvő Gaziantep városába utazott, onnan lépett be Szíria területére. Mobiltelefonjának cellainformációi megerősítik, hogy a közel-keleti országban tartózkodik.

A hosszú barna hajú, gyermeki arcú 26 éves Hayat Boumeddiene nagyon vallásos, az arcát is eltakaró fátylat visel, emiatt munkahelyét is kénytelen volt feladni. Coulibaly-val 2009-ben az iszlám szerinti házasságot kötött, a francia törvények szerint azonban nem kötötték össze életüket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik