Nagyvilág

Izraelben van a párizsi terrortámadás négy áldozatának holtteste

Megérkezett kedd hajnalban a tel-avivi repülőtérre a párizsi kóser boltban megölt négy zsidó férfi holttestét és az áldozatok hozzátartozóit szállító repülőgép.

Az áldozatokat délben helyezik végső nyugalomra a Jeruzsálem nyugati részén, egy 750 méter magas hegyen elterülő Har-Hamenuhót temetőben, ugyanott, ahol eltemették a három évvel ezelőtti toulouse-i merénylet áldozatait is, három zsidó iskolás gyereket és egy fiatal rabbit, akikkel egy algériai származású iszlamista, Mohamed Merah végzett. 

A temetésen várhatóan gyászolók sokasága vesz részt. A gyászszertartáson jelen lesz Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök más izraeli vezetőkkel együtt, illetve a francia kormány képviseletében Ségolene Royal környezetvédelmi miniszter is. 

A Charlie Hebdo című szatirikus francia hetilap elleni, tizenkét áldozatot követelő múlt heti szerdai merénylet után két nappal, pénteken egy 26 éves férfi, Amedy Coulibaly több túszt ejtett egy párizsi kóser élelmiszerboltban. A túszdrámának négy ártatlan halálos áldozata volt, mindnyájan zsidók: két, húszas éveiben járó férfi, illetve egy negyven- és egy hatvanéves férfi is meghalt. Egyikük a bolt alkalmazottja volt, a másik három pedig vásárolni ment oda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik