Nagyvilág

Sorozatgyilkos garázdálkodhat Manchesterben

csatorna manchesterben (csatorna, manchester, )
csatorna manchesterben (csatorna, manchester, )

Hatvanegy holttestet emeltek ki a város csatornáiból az elmúlt hat évben: egy pszichológia professzor szerint több haláleset között kell lennie összefüggésnek.

Egy sorozatgyilkos használja áldozatai, és nyomai eltűntetésére Manchester csatornarendszerét Craig Jackson professzor, a Birminghami Városi Egyetem pszichológiai tanszékének vezetője szerint – írja a brit Metro. Csak az elmúlt hat évben hatvanegy holttest került elő a csatornákból, és Jackson úgy véli, nem lehet minden esetet részeg balesetekkel, és öngyilkosságokkal magyarázni. A professzor attól tart, hogy egy új Colin Ireland garázdálkodik a városban.

 Csatorna Manchesterben (fotó: Wikipédia)

Ireland, egy súlyos pszichés problémákkal küzdő, módszeres sorozatgyilkos volt az 1980-as évek végén, Londonban. Áldozataival meleg bárokban ismerkedett meg, jellemzően a passzív szerepet, és a szado-mazochizmust kedvelő, férfiakat keresett. Mindegyiküket saját lakásukban ölte meg, majd alaposan kitakarított, és csak délelőtt ment haza, hogy senkiben ne keltsen gyanút egy az éjszaka mászkáló ember.

„A csatornák nem túl népszerű öngyilkossági helyszínek, és különösen a férfiak körében nem azok” – mondja Jackson professzor. A rendőrség csak néhány esetet tudott azzal lezárni, hogy ivászat utáni balesetek eredményei, a többi azonban megoldatlan maradt. Huszonkét holttestről viszont még a nemét sem sikerült megállapítani.

„A víz elmos minden bizonyítékot, különösen a DNS nyomokat. Az pedig, hogy sok holttest a város meleg negyedében került elő, szintén gyanús” – mondja a Jackson.

A félelmetes statisztikák nem csak a professzort nyugtalanítják, a közösségi portálokon folyamatosan felbukkanó téma, hogy létezik egy manchesteri sorozatgyilkos. A legtöbbet emlegetett ügy a huszonkét éves csaposé, Chris Brahney-é, aki egy koncertről tűnt el a Heaton Parkból, majd holtteste egy csatornából került elő. A halottkém nem tudta megállapítani, hogy mi vezetett a fiatalember halálához.

Hasonlóan titokzatos egy kanadai turista, az ötvenhárom éves Anthony Muise esete. Testét szintén a csatornából emelték ki, a mellkasán kis szúrt sebet találtak.

A rendőrség azonban elveti a lehetőséget, hogy sorozatgyilkos garázdálkodik a Manchesterben. „A rendőrség alaposan kivizsgált minden egyes, megmagyarázhatatlan halálestet, de semmilyen összefüggést, vagy kapcsolatot sem találtunk közöttük” – nyilatkozta a Greater Manchester Police szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik