Nagyvilág

Ferrarival ment dolgozni, belebukott kettős életébe egy rendőr

A kollégáknak kissé gyanús lett, hogy miből telhet a munkatársnak a luxussportkocsira.

Főállásban rendőrtiszt, mellékesben pedig drogban és prostitúcióban utazó gengszter volt a birminghami Osman Iqbal. A 37 éves férfit szeptemberben hét év börtönre ítélték, egy bordélyház működtetéséért. Kollégáinak akkor lett gyanús a férfi, amikor egy 170 ezer fontot (közel 70 millió forintot) érő Ferrarival ment dolgozni. Az ügy nyomozását vezető Martin Brennan főfelügyelő azt mondta Iqbal bukásához a kapzsisága vezetett – írja a BBC.

 Osman Iqbal és autója (fotó: West Midlands Police)

Miután látták, hogy Iqbal Ferrarival jár, a rendőrség korrupcióellenes ügyosztálya azonnal nyomozást indított ellene. A rendőrök rögtön találtak két gyanús bankszámlát, amiket a férfi arra használt, hogy több százezer fontot mosson rajtuk tisztára. Hamar rájöttek, hogy a pénz két, London központjában álló bordélyház bevétele.

Később kiderült az is, hogy Iqbal megpróbálta feltörni a rendőrség egyik titkos belső informatikai rendszerét is. A rendőrt több bűntársával együtt tartóztatták le, a bordélyok működtetése mellett mindnyájukat megvádolták pénzmosással és kábítószer-kereskedelemmel is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik