Nagyvilág

Majdnem tökéletes gyilkosságot eszelt ki a vegyész

Biciklis-gyilkos(960x640).jpg (bicikli, biztonsági kamera, )
Biciklis-gyilkos(960x640).jpg (bicikli, biztonsági kamera, )

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott felesége megöléséért a 33 éves vegyész: egy kütyün múlt, hogy elkapják.

Azonnal tervezgetni kezdte volt felesége meggyilkolását a 33 éves Wai Tsang, amikror készhez vette a hivatalos értesítést arról, hogy a 29 éves nő, Mingzi Yang csökkenteni akarja az időt, amit a férfi ötéves gyermekükkel tölthet – írja a Daily Mail.

A kínai származású házaspár évek óta élt Angliában, a vegyészmérnök Tsang Grimsbyben dolgozott egy olajfinomítóban. Felesége összevert holttestére a nő barátja a 32 Darren Grundy talált rá 2014 júniusában Mingzi Yang Lincolnban álló házában. A rendőröknek azt mondta, azért ment az asszony házához, mert nyugtalanította, hogy a nő nem veszi fel a telefonját, és az üzeneteire sem válaszol. Bár a helyszín állapotából ítélve először úgy tűnt, hogy rablás történt, a nyomozók hamarosan rájöttek, hogy ezt a gyilkos szerette volna elhitetni velük.

 Wai Tsang rendőrségi fotója

Grundy-t őrizetbe vették, majd később kihallgatták az áldozat férjét is, aki megerősítette a gyanújukat, hogy az új barát lehet a tettes. Wai Tsang-nak volt alibije: a gyilkosság napján a Sherwoodi erdőben volt, kerékpártúrán. Úgy tűnt igazat mond, hiszen volt parkolójegye az erdő melletti pihenőből, és még egy közeli kávézóban kapott blokkot is megőrzött. A férfi csak azt nem tudta, hogy céges autója navigációs rendszere automatikusan rögzítette az útvonalát. Mivel a kérdéses napon nem használta a kütyüt, Tsang nyugodt lélekkel engedte meg a rendőröknek, hogy az adatait átvizsgálják.

Kiderült: bár Wai Tsang valóban elment aznap Sherwoodba, út közben tett egy kitérőt, és az autóját két és fél órára egy Lincoln külvárosában lévő parkolóban hagyta. A nyomozók körbejárták a környéket, és találtak is egy szemtanút, aki látott valakit a kérdéses időben, a környéken biciklizni, akire ráillett Tsang személyleírása. Az információmorzsa birtokában a rendőrök 3000 órányi biztonsági kamera felvételt néztek át, de meglett a munka eredménye: sikerült kiszúrniuk, a kék munkavédelmi sisakban, a belváros felé tekerő férfit.

 Fotó: Youtube

A végső bizonyítékot a Tsang kerékpárján, és karóráján végzett vizsgálatok adták: mindkettőn kimutatható volt az agyonvert Mingzi Yang vére. A volt férjet őrizetbe vették, Darren Grundy-t pedig szabadon engedték. Wai Tsnag életfogytiglani börtönbüntetést kapott a bíróságon, hétfőn. Legkorábban 28 év múlva szabadulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik