Nagyvilág

Felforgatja az egész várost egy 11 éves „huligán”

Shepton Mallet (város, anglia, )
Shepton Mallet (város, anglia, )

Az összes bűncselekmény húsz százalékáért ő a felel a lakóhelyén, számláján van rendbontás, gyújtogatás, rongálás, és fegyveres ügyek is.

Megugrottak az angliai Somersetben fekvő Shepton Mallet bűnügyi statisztikái tavaly novemberben. A városkában negyven százalékkal emelkedett a bűncselekmények száma, s ezért nem egy bűnbanda, hanem egyetlen tizenegy éves fiú a felelős – írja a Telegraph.

A rendőrség adatai szerint a városban történő bűncselekmények közül, minden ötödiket a fiú követi el. A számláján a rongálástól, és a gyújtogatástól, a bolti lopáson, és a kábítószerrel való visszaélésen át, a fegyverekhez kapcsolódó, valamint erőszakos, és szexuális jellegű esetek is vannak. Hét esetben kapott már feltételes szabadsággal járó büntetést, és még legalább három tettéért kell majd bíróság elé állnia.

 Shepton Mallet (Fotó: Wikipédia)

A háttérben családi problémák állnak. A fiú köztudottan nehezen jön ki a mostohaapjával, különösen mióta megszületett a mostohatestvére. A fiú anyját az egész városban szelíd, csupaszív asszonyként ismerik, aki még a hangját sem képes felemelni. Próbált hatni a fiára, meghúzni számára határokat, de a gyermek egyszerűen túlnőtt rajta. Az osztályfőnöke is próbált segíteni a gyermeken, még az után is, hogy felfüggesztették a fiú tanulói jogviszonyát, de jutott sokra.

„Belénk köt, és zaklat minket valahányszor összefutunk vele” – panaszkodott egy nő, aki azt is elmondta, hogy sokan, kifejezetten az erőszakossá vált tizenegy éves miatt szereltettek be riasztót, vagy vettek biztonsági kamerákat. „Jó lenne, ha elmenne valahová, ahol valaki elmagyarázná neki, hogy amiket tesz a rossz” – mondta az asszony.

„Nagyon aggódom érte” – nyilatkozta a srácról Karen Mercer, akinek a város főterén áll a kávézója. „Közösségként az lenne a feladatunk, hogy segítsünk rajta ahelyett, hogy kiközösítjük, és démonizáljuk. Jó lenne, ha nem kellene végigjárnia ezt a lefelé vezető utat, remélem a róla szóló cikkeknek lesz annyi értelme, hogy valaki felfigyel majd, és ő megkapja végre azt a figyelmet, és segítséget amire szüksége van” – mondta a nő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik