Nagyvilág

Szívszorító üzenet a meggyilkolt muszlim rendőr bátyjától

Malek Merebet  (charlie hebdo, )
Malek Merebet  (charlie hebdo, )

Ahmed Merebet érkezett először a támadás helyszínére, és hidegvérrel lőtték agyon. Most a bátyja a könnyeivel küzdve kérte, hogy ne támadjanak a muszlimokra.

„Az Iszlám a szeretet vallása. A testvéremet hamis terrorista muszlimok ölték meg” – derül ki a The Guardian videójából.

Malek Merebet szerint a terroristákban nem volt kegyelem, amikor a földön fekve sebesülten agyonlőtték a testvérét. Velük semmiféle közösséget nem vállal az algériai gyökereiken kívül. Ahmed Merebet meggyilkolását a hamis muszlimok barbár cselekedetének nevezte azon a szombati megemlékezésen, ahol az egységért és a toleranciáért emelt szót.

Szerinte a testvére nagyon büszke volt az Ahmed Merebet névre, és arra, hogy ilyen néven képviselheti a rendőrséget, és védheti meg a köztársaság értékeit, a szabadságot, a testvériséget és az egyenlőséget. Malek Merebet a könnyeivel küzdve mondja el, hogy milyen nagyra becsülték testvérét a kollégái, és hogy milyen sokat jelentett a családjának.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy nem szabad összekeverni a muszlimokat a szélsőségesekkel. Az őrület nem a bőrszíntől vagy a vallástól függ. Kéri, hogy ne gyújtsanak fel mecseteket vagy zsinagógákat, és ne támadjanak rá senkire a terrorakció miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik