Nagyvilág

Összeroppant a rendőr, miután lelőtte a gyanúsítottat

rendőr (rendőr, )
rendőr (rendőr, )

Az egyenruhába bújt nő vagy férfi is ember: sokkolta a tudat a járőrt, hogy pár perccel korábban megölt valakit. Közzétették az esetről készült videót.

A montanai rendőrtiszt, Grant Morrison tavaly áprilisban lőtte le a 38 éves Richard Ramirezt egy kereszteződésben, igazoltatás közben. A szóban forgó terület magas bűnözési rátájáról hírhedt.

Az igazoltatás során a metamfetamin befolyása alatt álló Ramirez az öve felé nyúlt, amire válaszul az egyenruhás előbb többször is felszólította, hogy tegye fel a kezét, ám mivel nem engedelmeskedett a parancsnak, Morrison halálos lövést adott le a drogos férfire. Az alábbi felvételek, amelyeket nemrég tettek közzé, a lövések utáni percekről készültek.

Az időközben a helyszínre érő rendőrautó kamerája olyan pillanatokat rögzített, amelyeket csak ritkán vagy inkább sohasem láthatunk. A videó jobb oldalán, 1:45-től látható Morrison szinte sokkot kap, miután tudatosul benne, hogy megölt egy embert.

Az ügyet ezen a héten zárták le a bíróságon. Kiderült, hogy Ramirez fegyvertelen volt, ennek ellenére az esküdtek jogosnak találták a fegyverhasználatot.

„Abban a pillanatban úgy láttam, ami később tévesnek bizonyult, hogy a fegyveréért nyúl. Nem vállalhattam ezt a kockázatot. Látni akartam a fiamat felnőni” – jelentette ki Morrison a bíróságon.

A veterán, öt évig járőrként szolgálatot teljesítő férfi az eset után adminisztratív munkára kérte az áthelyezését. Jelenleg nyomozóként dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik